Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Τραγανές και Ζουμερές Τουλούμπες


 Οι τούλουμπες είναι από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά, με εξωτερικό τραγανό και εσωτερικό αφράτο, γεμάτο από αρωματικό σιρόπι. Η κάθε μπουκιά είναι ένας μικρός γλυκός πειρασμός που λιώνει στο στόμα!


Υλικά


Για τη ζύμη

250 γρ νερό

50 γρ βούτυρο

1 πρέζα αλάτι

150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 αυγά


Για το σιρόπι

500 γρ ζάχαρη

250 γρ νερό

1 κ.σ. χυμό λεμονιού

1 κ.σ. ροδόνερο (προαιρετικά)


Για το τηγάνισμα

500 γρ ηλιέλαιο ή άλλο φυτικό λάδι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία του σιροπιού

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να σιγοβράσει για 5 λεπτά, μέχρι να δέσει.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και, αν θέλουμε, προσθέτουμε το ροδόνερο για υπέροχο άρωμα.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.


2. Προετοιμασία της ζύμης

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Μόλις βράσει, ρίχνουμε το αλεύρι όλο μαζί και ανακατεύουμε δυνατά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη ζύμη να κρυώσει ελαφρώς.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα-ένα, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι να γίνει ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.


3. Τηγάνισμα

Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθιά κατσαρόλα ή φριτέζα, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.

Βάζουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με οδοντωτό κορνέ (μεγάλο για μεγάλες τούλουμπες ή μικρό για τουλουμπάκια).

Πιέζουμε τη ζύμη πάνω από το καυτό λάδι και κόβουμε μικρές ή μεγαλύτερες τούλουμπες με ψαλίδι ή μαχαίρι.

Τηγανίζουμε μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα, γυρίζοντάς τις συχνά για να ψηθούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε τις τούλουμπες από το λάδι και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.


4. Σιρόπιασμα

Ρίχνουμε τις ζεστές τούλουμπες στο κρύο σιρόπι και τις αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα, ώστε να το απορροφήσουν.

Τις βγάζουμε από το σιρόπι και τις τοποθετούμε σε πιατέλα.


Σερβίρισμα


Οι τούλουμπες είναι πιο απολαυστικές ζεστές, αλλά διατηρούνται εξίσου νόστιμες και σε θερμοκρασία δωματίου. Αν θέλετε, πασπαλίστε με τριμμένα καρύδια ή συνοδεύστε με παγωτό βανίλια για έξτρα απόλαυση!


 Μυστικό επιτυχίας: Για τραγανές και αφράτες τούλουμπες, το λάδι πρέπει να έχει σταθερή μέτρια θερμοκρασία κατά το τηγάνισμα, ενώ το σιρόπι πρέπει να είναι κρύο όταν τις βουτάμε μέσα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Οι πόσοι βαθμοί θεωρούνται μέτρια θερμοκρασία κυρία Σοφία ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το καλή απόλαυση δεν είναι σωστό ... σταματήστε επιτέλους να το χρησιμοποιείται ως έκφραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στη διαδικασία μάς λέτε οτι ρίχνουμε τίς τουλούμπες στο ΚΑΥΤΟ λάδι και στα μυστικά τής επιτυχίας μάς λέτε οτι το τηγάνισμα πρέπει να γίνεται σε λάδι με ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ........???

    ΑπάντησηΔιαγραφή