Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ζαμπονοτυρόπιτα με Ζύμη Γιαουρτιού Χωρίς Φύλλο

Περιγραφή φωτογραφίας

Μια εύκολη, λαχταριστή πίτα χωρίς φύλλο, γεμάτη τυρένια απόλαυση και ζουμερό ζαμπόν. Ιδανική για πρωινό, σνακ ή ελαφρύ γεύμα!


Υλικά:

1 ποτήρι φρέσκο γάλα

1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι

100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3 αυγά

200 γρ. τριμμένο τσένταρ

200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα

250 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία μείγματος:

Σε ένα μπολ, λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε με το φρέσκο γάλα χρησιμοποιώντας ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.

2. Προσθήκη των υλικών:

Ρίχνουμε στο μείγμα το τριμμένο τσένταρ, τη μοτσαρέλα και το ζαμπόν.

Ανακατεύουμε ξανά ώστε να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά.

3. Ψήσιμο:

Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 25×27 εκ. και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια, περίπου 30-40 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο).


Αφήνουμε τη ζαμπονοτυρόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψουμε. 


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια