
Αυτή η συνταγή θα σας δώσει αφράτα, μαλακά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα!
Υλικά (για 18-20 μπισκότα)
• 120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• ½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
• 1 αυγό
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
• ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία μείγματος
• Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες.
• Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.
2. Προσθήκη στερεών υλικών
• Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
• Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.
3. Σοκολάτα
• Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.
4. Διαμόρφωση μπισκότων
• Παίρνουμε κουταλιές ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και σχηματίζουμε μπάλες.
• Τοποθετούμε τις μπάλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
5. Ψήσιμο
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.
• Βγάζουμε από τον φούρνο (ακόμη κι αν φαίνονται μαλακά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα.
Συμβουλή: Αν θέλετε έξτρα μαλακή υφή, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σχηματίσετε τα μπισκότα.
Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή σκέτα!

0 Σχόλια