Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μαλακά Μπισκότα με Σταγόνες Σοκολάτας

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή θα σας δώσει αφράτα, μαλακά μπισκότα με σταγόνες σοκολάτας που λιώνουν στο στόμα!


Υλικά (για 18-20 μπισκότα)

120 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)

½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 ¾ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία μείγματος

Σε ένα μπολ, χτυπάμε το βούτυρο με την καστανή και τη λευκή ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και κρεμώδες.

Προσθέτουμε το αυγό και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε καλά.

2. Προσθήκη στερεών υλικών

Σε ξεχωριστό μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.

Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη.

3. Σοκολάτα

Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς, ώστε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα.

4. Διαμόρφωση μπισκότων

Παίρνουμε κουταλιές ζύμης (περίπου 1 κουταλιά της σούπας) και σχηματίζουμε μπάλες.

Τοποθετούμε τις μπάλες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

5. Ψήσιμο

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10-12 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα στις άκρες.

Βγάζουμε από τον φούρνο (ακόμη κι αν φαίνονται μαλακά) και τα αφήνουμε να κρυώσουν πάνω στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρουμε σε σχάρα.


Συμβουλή: Αν θέλετε έξτρα μαλακή υφή, αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σχηματίσετε τα μπισκότα.


Απολαύστε τα με ένα ποτήρι γάλα ή σκέτα!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια