Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Γλυκό του Κουταλιού Καρύδι


 Υλικά:

1 κιλό καρύδια (καθαρισμένα από την φλούδα και τα μεσοφόρια)

1 κιλό ζάχαρη

1 φλιτζάνι νερό

1 λεμόνι (χυμός)

1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)

2-3 γαρίφαλα (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αρωματικό ροδόσταγμα ή ανθόσταγμα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Προετοιμασία Καρυδιών:

Καθαρίστε τα καρύδια από τη φλούδα τους και τα μεσοφόρια.

Αν τα καρύδια είναι σκληρά, κάντε μια μικρή τρύπα στην άκρη τους με ένα μαχαίρι και αφήστε τα σε νερό για 24 ώρες, αλλά αλλάξτε το νερό κάθε 6-8 ώρες. Αυτό βοηθάει να φύγει η πικρή γεύση από τη φλούδα.

2. Βράσιμο:

Βάλτε τα καρύδια σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε τα να βράσουν για περίπου 5-10 λεπτά. Στραγγίξτε τα και πετάξτε το νερό.

Επιστρέψτε τα καρύδια στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού, την κανέλα και τα γαρίφαλα (αν θέλετε).

3. Μαγείρεμα Σιροπιού:

Βράστε το μείγμα σε μέτρια φωτιά για περίπου 1-1,5 ώρα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το σιρόπι να δέσει και τα καρύδια να γίνουν διάφανα και μαλακά.

Αν θέλετε πιο σφιχτό σιρόπι, αφήστε το να βράσει λίγο περισσότερο, ελέγχοντας τη σύστασή του με ένα κουτάλι.

4. Αρωματισμός:

Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, προσθέστε το ροδόσταγμα ή το ανθόσταγμα, αν το χρησιμοποιείτε, και ανακατέψτε καλά.

5. Συσκευασία:

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετήστε το σε αποστειρωμένα βάζα. Κλείστε τα καλά και αποθηκεύστε τα σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.


Το γλυκό του κουταλιού καρύδι είναι έτοιμο! Σερβίρετε το σε μικρές ποσότητες με το κουτάλι, σαν παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, ή χρησιμοποιήστε το για να γεμίσετε μπισκότα ή να συνοδεύσετε γιαούρτι.

Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια