
Αν αγαπάτε τις κρέπες, αλλά θέλετε μια πιο εύκολη εκδοχή χωρίς να ψήνετε μία-μία στο τηγάνι, αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Οι κρέπες φούρνου ψήνονται όλες μαζί σε ένα ταψί, είναι αφράτες και μπορείτε να τις γεμίσετε με ό,τι λαχταράτε!
Υλικά (για ένα ταψί 25x35 εκ.)
• 2 φλιτζάνια γάλα
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 αυγά
• 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, λιωμένο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 1 πρέζα αλάτι
• 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά, αν τις θέλετε γλυκές)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία του μείγματος: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με το γάλα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τέλος, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια (αν τις φτιάχνετε γλυκές).
2. Ψήσιμο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα ή αλείψτε το με λίγο βούτυρο. Ρίξτε το μείγμα στο ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς η επιφάνεια.
3. Σερβίρισμα: Μόλις ψηθεί, κόψτε τη ζύμη σε λωρίδες ή ρολάκια και γεμίστε τις κρέπες με ό,τι θέλετε: σοκολάτα, φρούτα, τυρί, ζαμπόν, μπεσαμέλ ή ό,τι άλλο αγαπάτε!
Tips & Παραλλαγές
•Για πιο λεπτές κρέπες, χρησιμοποιήστε μεγαλύτερο ταψί ώστε να απλωθεί καλύτερα το μείγμα.
•Αν τις θέλετε πιο αφράτες, προσθέστε ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
•Δοκιμάστε να προσθέσετε κακάο στο μείγμα για σοκολατένια κρέπες!
Απολαύστε τις κρέπες φούρνου εύκολα και γρήγορα, χωρίς κόπο!

0 Σχόλια