Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο Εύκολο και Οικονομικό Γλυκό με Φρυγανιά και Κρέμα

Υλικά:


Για τη βάση:

1 συσκευασία φρυγανιές

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη


Για την κρέμα:

1 λίτρο γάλα

120 γρ. κορν φλάουρ

5 κ.σ. ζάχαρη

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)


Για τη σαντιγί:

2 φακελάκια γκαρνί βανίλια

400 ml γάλα (σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)


Για το γλάσο σοκολάτας:

250 γρ. κρέμα γάλακτος

250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ή γάλακτος

1 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάζουμε τη βάση:

Τοποθετούμε τις φρυγανιές σε ένα πυρέξ (περίπου 30x27 εκ.).

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 4 λεπτά.

Περιχύνουμε τις φρυγανιές με το ζεστό σιρόπι, κουταλιά-κουταλιά, ώστε να απορροφηθεί ομοιόμορφα.


2. Φτιάχνουμε την κρέμα:

Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο γάλα και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.

Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τις σιροπιασμένες φρυγανιές και αφήνουμε να κρυώσει καλά.


3. Ετοιμάζουμε τη σαντιγί:

Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα μέχρι να αφρατέψει.

Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω στην κρύα κρέμα.


4. Φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (χωρίς να βράσει).

Προσθέτουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει λείο.

Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει ελαφρώς και το απλώνουμε πάνω από τη σαντιγί.


5. Τελικό στάδιο:

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα) για να σφίξει.


Καλή απόλαυση!


Tip: Μπορείς να διακοσμήσεις το γλυκό με τριμμένη σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή τριμμένο μπισκότο για επιπλέον γεύση!


 

Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια