Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Φασολάδα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

500 γρ. φασόλια (λευκά ή μαυρομάτικα, ξεπλυμένα και μουλιασμένα για 6-8 ώρες)

1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

2 καρότα (κομμένα σε ροδέλες)

2 ντομάτες (τριμμένες ή 400 γρ. κονσέρβα ντομάτας)

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φύλλο δάφνης

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (προαιρετικά, αν η ντομάτα είναι όξινη)

Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)

1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή δυόσμο (προαιρετικά)

Χυμός από 1 λεμόνι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Μαγείρεμα των Φασολιών:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε τα φασόλια και καλύψτε τα με άφθονο νερό. Αφήστε τα να βράσουν για 10-15 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίξτε τα και ξεπλύνετε με κρύο νερό. (Αυτή η διαδικασία βοηθάει να φύγουν τυχόν αφροί και ακαθαρσίες).

Ξαναβάλτε τα φασόλια στην κατσαρόλα και προσθέστε αρκετό νερό για να τα καλύψει. Αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να μην λιώσουν.

2. Σοτάρισμα Λαχανικών:

Στην ίδια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα. Σοτάρετε για 5-7 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

3. Προσθήκη Ντομάτας και Καρυκευμάτων:

Ρίξτε τις τριμμένες ντομάτες στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα να βράσουν για 5-10 λεπτά, ώστε να απορροφηθούν οι γεύσεις.

Προσθέστε τα βρασμένα φασόλια στην κατσαρόλα μαζί με το φύλλο δάφνης, τη ζάχαρη (αν τη χρησιμοποιείτε), αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20-30 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα και τα φασόλια να είναι μαλακά και νόστιμα.

4. Τελική Ρύθμιση:

Δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι ή πιπέρι αν χρειάζεται. Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού για να του δώσετε φρεσκάδα και ένταση.


Η φασολάδα είναι έτοιμη! Σερβίρετε το πιάτο ζεστό με φρέσκο ψωμί, ελαιόλαδο και, αν θέλετε, φέτα ή ελιές. Είναι ένα πλήρες, υγιεινό και θρεπτικό γεύμα!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια