Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πάστα Φλώρα - Το Κλασικό Γλυκό Που Λατρεύουμε

Περιγραφή φωτογραφίας


 Η Πάστα Φλώρα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά γλυκά. Η τραγανή, βουτυρένια της ζύμη συνδυάζεται υπέροχα με τη μαρμελάδα, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα που θυμίζει παιδικές αναμνήσεις. Το όνομά της προέρχεται από το ιταλικό pasta frolla, που σημαίνει «εύθρυπτη ζύμη»—και πράγματι, λιώνει στο στόμα με κάθε μπουκιά!


Ένα γλυκό απλό, νόστιμο και ιδανικό για να συνοδεύσει τον καφέ ή το τσάι σας.


Υλικά

1 φλιτζάνι του τσαγιού φρέσκο βούτυρο, λιωμένο

3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο

1/3 φλιτζανιού ζάχαρη

1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ ή άλλο λικέρ της επιλογής σας

1 κρόκος αυγού

1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού ή άλλου εσπεριδοειδούς

Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

1 χτυπημένο ασπράδι αυγού για επάλειψη


Σημαντικό: Χρησιμοποιούμε το ίδιο φλιτζάνι για όλα τα υλικά, ώστε να διατηρηθούν οι σωστές αναλογίες.


Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ. Το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ μαζί με το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη, το ποτό, το ξύσμα και τον κρόκο αυγού. Ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

2. Στρώνουμε τη βάση. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη. Ανοίγουμε το ένα κομμάτι σε χονδρό φύλλο πάχους περίπου ενός με ενάμιση εκατοστού και το τοποθετούμε σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψί 27-28 εκ. Αλείφουμε τη ζύμη με το χτυπημένο ασπράδι αυγού.

3. Διαμορφώνουμε την άκρη. Παίρνουμε ένα μικρό κομμάτι από την υπόλοιπη ζύμη, το πλάθουμε σε λεπτό κορδόνι και το τοποθετούμε περιμετρικά πάνω στη βάση. Αλείφουμε και αυτό με ασπράδι αυγού.

4. Προσθέτουμε τη μαρμελάδα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη μαρμελάδα της επιλογής μας.

5. Φτιάχνουμε το σχέδιο. Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε λεπτά κορδόνια και τα τοποθετούμε πάνω από τη μαρμελάδα, σχηματίζοντας τετράγωνα ή ρόμβους. Αλείφουμε τα κορδόνια με ασπράδι αυγού.

6. Ψήνουμε. Βάζουμε το γλυκό σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα και ψήνουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.


Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια