Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κρεατόσουπα Βελουτέ με Λεμόνι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ό,τι πρέπει για το σημερινό κρύο! Μια χορταστική, δυναμωτική σούπα με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή.


Υλικά:

1,5 κιλό ζυγούρι, γίδα ή οποιοδήποτε χοντρό κρέας, κομμένο σε μερίδες

3 καρότα

3-4 κλωνάρια σέλινο

3-4 μεγάλες πατάτες

2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες

1-2 λεμόνια (χυμός)

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο


Εκτέλεση:

1. Βράζουμε το κρέας σε σκέτο νερό για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, πετάμε το πρώτο νερό και ξεπλένουμε καλά τα κομμάτια του κρέατος.

2. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε ελαφρώς το κρέας.

3. Προσθέτουμε νερό, αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει για 60 λεπτά σε χύτρα ταχύτητας (ή περισσότερη ώρα σε απλή κατσαρόλα).

4. Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη χύτρα και προσθέτουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τις πατάτες και το σέλινο. Βράζουμε σε ανοιχτή κατσαρόλα για ακόμα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.

5. Με ένα μούλτι πολτοποιούμε τα λαχανικά και τα ενσωματώνουμε στη σούπα, ανακατεύοντας καλά για να αποκτήσει μια βελούδινη υφή.

6. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε τη σούπα στο ζεστό μάτι για λίγα λεπτά, μέχρι να χυλώσει.

7. Αν χρειάζεται, αφήνουμε λίγο περισσότερο χρόνο για να δέσει σωστά.


Ζεστή, αρωματική και απόλυτα χορταστική! Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια