Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Νηστίσιμα Προφιτερόλ


 Υλικά

1.000 ml γάλα αμυγδάλου

6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 βανίλιες

300 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας κακάο

70 γρ. φυτίνη

200 γρ. κουβερτούρα

1 σφηνάκι κονιάκ


Για τη βάση:

400 γρ. νηστίσιμο κέικ (περίπου)


Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε τα 600 ml γάλα αμυγδάλου.

2. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τις βανίλιες, τη ζάχαρη, το κακάο και τα 400 ml γάλα αμυγδάλου.

3. Χτυπάμε το μείγμα με ένα σύρμα και το ρίχνουμε στο ζεστό γάλα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει η κρέμα.

4. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τη φυτίνη και την κουβερτούρα σε κομμάτια.

5. Προσθέτουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν η φυτίνη και η κουβερτούρα.

6. Στη συνέχεια, παίρνουμε ποτηράκια και μοιράζουμε το νηστίσιμο κέικ, το οποίο έχουμε θρυμματίσει καλά, στη βάση τους.

7. Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ και βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο, μέχρι να παγώσουν καλά.


Αφήστε τα να κρυώσουν και απολαύστε τα ως γλυκό ή επιδόρπιο!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια