Advertisement

Main Ad

Συνταγή για τα πιο Αφράτα Τυροκούλουρα με Σουσάμι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτά τα τυροπιτάκια είναι τόσο αφράτα και γευστικά που θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ! Η βελούδινη γέμιση από φέτα και τυρί κρέμα λιώνει στο στόμα, ενώ η χρυσαφένια, τραγανή κρούστα με το σουσάμι τα κάνει απλά ακαταμάχητα.


Υλικά


Για τη ζύμη

1 αυγό

310 γρ. στραγγιστό γιαούρτι

250 γρ. μαργαρίνη (1 πλάκα)

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

1 κ.σ. αλάτι

600 γρ. αλεύρι για τσουρέκια


Για τη γέμιση

150 γρ. φέτα

300 γρ. τυρί κρέμα


Για το άλειμμα

1 αυγό

1 κ.σ. νερό

1 πρέζα αλάτι


Για το πασπάλισμα

Σουσάμι (κατά βούληση)


Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε τα υλικά για τη ζύμη με τη σειρά: το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι, τη μαργαρίνη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τέλος το αλεύρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη.

2. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

3. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση, ανακατεύοντας τη θρυμματισμένη φέτα με το τυρί κρέμα μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο σε ένα μεγάλο τετράγωνο σχήμα, όχι πολύ λεπτό.

5. Κόβουμε τις άκρες για να ισιώσουν και μετά κόβουμε τη ζύμη σε 6 ίσα ορθογώνια κομμάτια.

6. Βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο κάθε κομματιού.

7. Χτυπάμε το αυγό με το νερό και το αλάτι και αλείφουμε τις άκρες της ζύμης.

8. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια, πιέζοντας ελαφρώς τις άκρες, και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.

9. Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 150°C στον αέρα για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.


Απολαύστε τα ζεστά ή κρύα – είναι εξίσου υπέροχα!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια