
Αυτό το κέικ πραλίνας είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αφράτο, γεμάτο γεύση πραλίνας και λαχταριστές σταγόνες σοκολάτας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το γάλα.
Υλικά
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 3 κ.γ. baking powder
• 270 ml γάλα
• 80 ml ηλιέλαιο
• 360 γρ. Μερέντα ή Nutella
• Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά, για έξτρα σοκολατένια γεύση)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία
• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρα).
• Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί.
2. Προετοιμασία του μείγματος
• Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
• Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και τη Μερέντα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
• Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
• Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.
3. Ψήσιμο
• Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το χτυπάμε ελαφρώς στον πάγκο για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα.
• Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.
4. Σερβίρισμα
• Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα.
• Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με επιπλέον λιωμένη πραλίνα και προσθέτουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σοκολατένια κομματάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, προσθέστε 1 κ.σ. κακάο στο μείγμα!
Απολαύστε το σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια – ό,τι πρέπει για κάθε γλυκιά στιγμή!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια