Advertisement

Main Ad

Συνταγή για το πιο Εύκολο και Νόστιμο Κέικ Πραλίνας

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτό το κέικ πραλίνας είναι ό,τι πρέπει για τους λάτρεις της σοκολάτας! Αφράτο, γεμάτο γεύση πραλίνας και λαχταριστές σταγόνες σοκολάτας, είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον καφέ ή το γάλα.


Υλικά

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κ.γ. baking powder

270 ml γάλα

80 ml ηλιέλαιο

360 γρ. Μερέντα ή Nutella

Σταγόνες σοκολάτας (προαιρετικά, για έξτρα σοκολατένια γεύση)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C (αντιστάσεις) ή 160°C (αέρα).

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ ή χρησιμοποιούμε αντικολλητικό χαρτί.


2. Προετοιμασία του μείγματος

Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και τη Μερέντα μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά.


3. Ψήσιμο

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και το χτυπάμε ελαφρώς στον πάγκο για να φύγουν τυχόν φυσαλίδες αέρα.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά, ή μέχρι ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέντρο.


4. Σερβίρισμα

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για 10-15 λεπτά μέσα στη φόρμα και στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε σε μια σχάρα.

Αν θέλουμε, το περιχύνουμε με επιπλέον λιωμένη πραλίνα και προσθέτουμε τριμμένους ξηρούς καρπούς ή σοκολατένια κομματάκια για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.


Για ακόμα πιο σοκολατένια γεύση, προσθέστε 1 κ.σ. κακάο στο μείγμα!


Απολαύστε το σκέτο ή με μια μπάλα παγωτό βανίλια – ό,τι πρέπει για κάθε γλυκιά στιγμή!


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια