
Ένα υπέροχο, ζουμερό κέικ πορτοκαλιού με σοκολάτα, γεμάτο άρωμα και γεύση. Ιδανικό για πρωινό, σνακ ή συνοδευτικό στον καφέ.
Υλικά
• 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαφρύ ελαιόλαδο
• 1 ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
• 4 αυγά
• 2 μέτρια πορτοκάλια (το ένα με τη φλούδα και το άλλο χωρίς, αλεσμένα, αλλά όχι τελείως λιωμένα)
• 3 ½ φλιτζάνια αλεύρι
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• ½ φλιτζάνι γάλα
• 60 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
1. Χτύπημα μείγματος
• Σε ένα μπολ, χτυπάμε στο μίξερ το ελαιόλαδο με την καστανή ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να γίνει πιο ανοιχτόχρωμο.
• Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Προσθήκη στερεών υλικών
• Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το γάλα, ανακατεύοντας απαλά.
3. Τελική ανάμιξη
• Προσθέτουμε τα αλεσμένα πορτοκάλια και τις σταγόνες σοκολάτας.
• Ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Ψήσιμο
• Αδειάζουμε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι από το κέντρο.
Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο πριν το ξεφορμάρουμε. Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια