Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Σπιτικό Λικέρ Πορτοκάλι

Περιγραφή φωτογραφίας


 Ένα αρωματικό, γλυκό και εύκολο στην παρασκευή λικέρ που αναδεικνύει το μοναδικό άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού!


Υλικά

5 μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια (βιολογικά)

700 ml τσίπουρο ή βότκα (χωρίς γλυκάνισο)

500 γρ. ζάχαρη

500 ml νερό


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία πορτοκαλιών

Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε.

Με έναν αποφλοιωτή ή ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα χωρίς το λευκό μέρος (το λευκό δίνει πικρή γεύση).

2. Μούλιασμα στη βότκα/τσίπουρο

Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι.

Ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο ή τη βότκα, κλείνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε σκιερό μέρος για 10-15 ημέρες.

Ανακινούμε ελαφρώς κάθε 1-2 ημέρες.

3. Προετοιμασία σιροπιού

Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως.

Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

4. Ανακάτεμα & Φιλτράρισμα

Σουρώνουμε το αρωματισμένο αλκοόλ με ένα τουλπάνι ή φίλτρο καφέ.

Αναμειγνύουμε το αλκοόλ με το κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.

5. Εμφιάλωση & Ωρίμανση

Μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 ημέρες πριν το καταναλώσουμε.


Tips

Για πιο δυνατό λικέρ, μειώστε λίγο την ποσότητα του σιροπιού.

Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα φλούδας λεμονιού ή ένα ξυλάκι κανέλας κατά τη διάρκεια της εκχύλισης.

Σερβίρεται ιδανικά παγωμένο, απευθείας από το ψυγείο ή με πάγο.


Καλή επιτυχία!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια