
Ένα αρωματικό, γλυκό και εύκολο στην παρασκευή λικέρ που αναδεικνύει το μοναδικό άρωμα και τη γεύση του πορτοκαλιού!
Υλικά
• 5 μεγάλα ακέρωτα πορτοκάλια (βιολογικά)
• 700 ml τσίπουρο ή βότκα (χωρίς γλυκάνισο)
• 500 γρ. ζάχαρη
• 500 ml νερό
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία πορτοκαλιών
• Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλια και τα σκουπίζουμε.
• Με έναν αποφλοιωτή ή ένα κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τη φλούδα χωρίς το λευκό μέρος (το λευκό δίνει πικρή γεύση).
2. Μούλιασμα στη βότκα/τσίπουρο
• Τοποθετούμε τις φλούδες σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο με καπάκι.
• Ρίχνουμε μέσα το τσίπουρο ή τη βότκα, κλείνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα σε σκιερό μέρος για 10-15 ημέρες.
• Ανακινούμε ελαφρώς κάθε 1-2 ημέρες.
3. Προετοιμασία σιροπιού
• Σε μια κατσαρόλα, βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
• Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.
4. Ανακάτεμα & Φιλτράρισμα
• Σουρώνουμε το αρωματισμένο αλκοόλ με ένα τουλπάνι ή φίλτρο καφέ.
• Αναμειγνύουμε το αλκοόλ με το κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά.
5. Εμφιάλωση & Ωρίμανση
• Μεταφέρουμε το λικέρ σε καθαρά γυάλινα μπουκάλια και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10-15 ημέρες πριν το καταναλώσουμε.
Tips
• Για πιο δυνατό λικέρ, μειώστε λίγο την ποσότητα του σιροπιού.
• Για επιπλέον άρωμα, μπορείτε να προσθέσετε μια μικρή ποσότητα φλούδας λεμονιού ή ένα ξυλάκι κανέλας κατά τη διάρκεια της εκχύλισης.
• Σερβίρεται ιδανικά παγωμένο, απευθείας από το ψυγείο ή με πάγο.
Καλή επιτυχία!

0 Σχόλια