Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πατατοκροκέτες Φούρνου

Περιγραφή φωτογραφίας


 Μια ελαφριά εκδοχή των αγαπημένων πατατοκροκετών, χωρίς τηγάνισμα αλλά με τραγανή κρούστα και λαχταριστή γεύση!


Υλικά (για περίπου 15 κροκέτες)

4 μεγάλες πατάτες

1 κρόκο αυγού

50 γρ. τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, γραβιέρα ή άλλο της αρεσκείας σας)

2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο

Αλάτι & πιπέρι

½ κ.γ. μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)

½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά

½ φλ. αλεύρι για το πανάρισμα

1 αυγό χτυπημένο για το πανάρισμα

1 φλ. τριμμένη φρυγανιά ή panko

2 κ.σ. ελαιόλαδο


Εκτέλεση

1. Προετοιμασία πατάτας:

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια.

Τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 15-20 λεπτά).

Στραγγίζουμε και τις λιώνουμε σε πουρέ.

2. Ετοιμασία μείγματος:

Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού, το τυρί, το βούτυρο (ή το ελαιόλαδο), αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και πάπρικα.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.

3. Σχηματισμός & πανάρισμα:

Πλάθουμε μικρές κροκέτες σε κυλινδρικό ή στρογγυλό σχήμα.

Τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το χτυπημένο αυγό και τέλος από τη φρυγανιά.

4. Ψήσιμο:

Τοποθετούμε τις κροκέτες σε ταψί με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις ή στους 190°C στον αέρα) για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Tips

Μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι για περισσότερη γεύση.

Αντί για φρυγανιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τριμμένα κορν φλέικς για επιπλέον τραγανότητα.

Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι, σάλτσα γιαουρτιού ή κέτσαπ.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια