
Αυτή η αφράτη και ελαφρώς γλυκιά ζύμη μπριός είναι ό,τι πρέπει για το σχολικό κολατσιό των παιδιών! Μαλακή, νόστιμη και εύκολη στην προετοιμασία, μπορεί να πάρει όποιο σχήμα θέλετε.
Υλικά:
• 225 γρ. χλιαρό γάλα
• 1 φακελάκι μαγιά
• 2 αυγά
• 70 γρ. βούτυρο (ελαφρώς λιωμένο)
• 140 γρ. ζάχαρη
• 500 γρ. αλεύρι
• 1 βανίλια
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά που αναφέρονται, μέχρι να σχηματιστεί μια ελαστική και μαλακή ζύμη.
2. Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.
3. Κόβουμε σε κομμάτια των 70 γρ. και πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.
4. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά.
5. Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσαφένιο χρώμα.
Συμβουλή: Δεν είναι πολύ γλυκά, οπότε μπορούν να συνδυαστούν με μέλι, μαρμελάδα ή ακόμα και αλμυρά συνοδευτικά!
Αφράτα, λαχταριστά και σπιτικά – το ιδανικό σνακ για το σχολείο!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια