Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πουτίγκα (Καρυδόπιτα με Κρέμα)

Περιγραφή φωτογραφίας

Ένα υπέροχο γλυκό, ιδανικό για κάθε περίσταση. Η αφράτη καρυδόπιτα σιροπιάζεται και συνδυάζεται με μια βελούδινη κρέμα, δημιουργώντας ένα δροσερό και αρωματικό επιδόρπιο.


Υλικά για τη βάση

5 αυγά

1 ποτήρι ζάχαρη (μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα στη μισή)

1 ποτήρι φρυγανιά τριμμένη

1 ποτήρι καρύδια αλεσμένα

1 κουταλιά της σούπας κανέλα

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ


Υλικά για το σιρόπι

1 ποτήρι ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

1 ξύλο κανέλας

3 γαρίφαλα

Χυμός μισού λεμονιού

Φλούδα λεμονιού


Βράζουμε το σιρόπι για 3 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει.


Εκτέλεση της βάσης

1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.

2. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, τα αλεσμένα καρύδια, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά.

3. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη αποσπώμενη φόρμα 26 εκ.

4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 20 λεπτά.

5. Μόλις βγει από τον φούρνο, σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.


Υλικά για την κρέμα

5 ποτήρια φρέσκο γάλα

5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι

2 βανίλιες

50 γρ βούτυρο γάλακτος

200 γρ κρέμα γάλακτος


Μπορείτε να προσθέσετε 2 κρόκους αυγού αν επιθυμείτε πιο πλούσια υφή.


Εκτέλεση της κρέμας

1. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αλεύρι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθούν πλήρως τα υλικά.

2. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει.

3. Μόλις δέσει, την αδειάζουμε σε ένα ταψί και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην σχηματιστεί κρούστα.

4. Όταν χλιαρύνει, τη βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

5. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με μία κουταλιά άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγί.

6. Ενώνουμε τη σαντιγί με την κρύα κρέμα και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.

7. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στην καρυδόπιτα.


Συναρμολόγηση

Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αλεσμένα καρύδια και κανέλα.

Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά.


Το αποτέλεσμα είναι ένα δροσερό, ελαφρύ και αρωματικό γλυκό που θα εντυπωσιάσει!


Καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια