Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Μακαρονάδα με Ψητές Πιπεριές Φλωρίνης

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τις πλούσιες, βελούδινες σάλτσες με έντονη γεύση. Οι ψητές πιπεριές Φλωρίνης δίνουν μια υπέροχη γλυκιά και καπνιστή νότα, ενώ η κρέμα γάλακτος και το γάλα δημιουργούν μια λαχταριστή, κρεμώδη υφή που αγκαλιάζει τέλεια τα μακαρόνια.


Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια

4 πιπεριές Φλωρίνης

1 μεγάλο κρεμμύδι

4 σκελίδες σκόρδο (ή λιγότερες, ανάλογα με την προτίμηση)

1 κούπα (τσάι) φρέσκο γάλα

1 μεσαίο κουτί κρέμα γάλακτος

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Ελαιόλαδο

Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα (παρμεζάνα ή άλλο της αρεσκείας σας)


Εκτέλεση


1. Ψήσιμο των λαχανικών


Πλένουμε και κόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί, απλώνουμε τα λαχανικά και τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο, αλάτι και λίγο κύμινο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (με αέρα) μέχρι να μαλακώσουν (ο χρόνος εξαρτάται από τον φούρνο σας).


2. Βράσιμο των μακαρονιών


Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.


3. Προετοιμασία της σάλτσας


Μόλις τα λαχανικά ψηθούν, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και τα πολτοποιούμε με ράβδο χειρός (ή με το μίξερ, αν δεν έχουμε).


Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε το μείγμα των λαχανικών μαζί με το φρέσκο γάλα και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις, μέχρι να δέσει η σάλτσα.


4. Συνδυασμός & Σερβίρισμα


Ρίχνουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά, ώστε να πάει παντού.


Σερβίρουμε αμέσως με τριμμένη παρμεζάνα ή άλλο τυρί της επιλογής μας.


Απολαύστε αυτό το κρεμώδες, γευστικό πιάτο!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια