Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κριθαράκι Λαχανικών με Μανιτάρια και Κοτόπουλο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

Ψητό κοτόπουλο (κομμένο σε φέτες)

1 κούπα κριθαράκι

3,5 κούπες ζωμό

150 ml κρέμα γάλακτος light

1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)

1 φρέσκο κρεμμυδάκι

200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους

2 σκ. σκόρδο (ψιλοκομμένες)

Ρίγανη, πιπέρι, άνιθος

Ελαιόλαδο

Λεμόνι (προαιρετικά)


Εκτέλεση:

1. Σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα μανιτάρια με λίγο ελαιόλαδο, σκόρδο, πιπέρι και ρίγανη μέχρι να μαλακώσουν.

2. Σε μια κατσαρόλα, αχνίζουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει.

3. Ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον ζωμό και αφήνουμε το κριθαράκι να σιγοβράσει μέχρι να απορροφήσει τα υγρά.

4. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα μανιτάρια, το κοτόπουλο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε τα μυρωδικά (ρίγανη, άνιθο, πιπέρι).

5. Σερβίρουμε με φρέσκο χυμό λεμονιού για μια δροσερή πινελιά.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια