Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Πίτες Χωρίς Μαγιά σε 5 Λεπτά!

Περιγραφή φωτογραφίας


 Αφράτες, λαχταριστές και πανεύκολες! Αυτές οι σπιτικές πιτούλες φτιάχνονται χωρίς μαγιά και είναι ιδανικές για συνοδευτικό, για σάντουιτς ή για να τις απολαύσετε με μια ωραία αλοιφή.


Υλικά για τη ζύμη:

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 κούπες)

300 γρ. νερό (1 κούπα + 1/4)

200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι (1 κεσεδάκι)

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γ. αλάτι

20 γρ. μπέικιν πάουντερ (2 κ.σ.)


Για το άλειμμα της ζύμης:

1 κ.σ. ελαιόλαδο


Για προαιρετικό άλειμμα στις πιτούλες:

70 γρ. λιωμένο βούτυρο (3 κ.σ.)

1/4 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη

1/2 κ.γ. αλάτι

1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό


Εκτέλεση:

1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το νερό, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

2. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.

3. Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο και τη χωρίζουμε σε 5 μπαλάκια των 200 γρ. το καθένα.

4. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φύλλο, χρησιμοποιώντας έναν πλάστη.

5. Ψήνουμε τις πιτούλες σε ένα ζεστό αντικολλητικό τηγάνι, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές.


Για το αρωματικό άλειμμα:

1. Σε ένα μπολάκι, ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

2. Με ένα πινέλο, αλείφουμε τις ζεστές πιτούλες και από τις δύο πλευρές.


Σερβίρουμε τις πιτούλες ζεστές και απολαμβάνουμε με ό,τι τραβάει η όρεξή μας!


Καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια