
Ένα πανεύκολο, δροσερό και πεντανόστιμο γλυκό που ετοιμάζεται σε χρόνο μηδέν!
Υλικά:
• 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
• 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
• 300 γρ. μπισκότα πτι μπερ
• 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι με την πραλίνα φουντουκιού μέχρι να σχηματιστεί μια βελούδινη κρέμα.
2. Σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
3. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα (τσέρκι), την τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο ή ταψί με λαδόκολλα και στήνουμε όρθια τα μπισκότα γύρω από τα τοιχώματα.
4. Απλώνουμε το μείγμα κρέμας-μπισκότων στο εσωτερικό της φόρμας και το στρώνουμε καλά με μια σπάτουλα.
5. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα να σφίξει.
6. Μόλις το βγάλουμε από το ψυγείο, απλώνουμε μια στρώση μαρμελάδα φράουλα στην επιφάνειά του.
7. Περιμένουμε λίγα λεπτά και αφαιρούμε τη φόρμα.
Έτοιμο! Κόβουμε σε τριγωνικά κομμάτια και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία & καλή απόλαυση!

0 Σχόλια