
Υλικά (για 4 άτομα):
• 8 φύλλα για spring rolls (ή φύλλο κρούστας)
• 1 καρότο (τριμμένο)
• 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
• 1 μικρό κολοκύθι (τριμμένο)
• 1/2 φλιτζάνι λάχανο (ψιλοκομμένο)
• 2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ψιλοκομμένα)
• 2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
• 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
• Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
• Γλυκόξινη σάλτσα ή σάλτσα σόγιας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
1. Ετοιμασία λαχανικών:
• Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζέστανε το σησαμέλαιο και σοτάρισε όλα τα λαχανικά για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
• Πρόσθεσε τη σόγια σος και ανακάτεψε. Άφησε το μείγμα να κρυώσει.
2. Γέμισμα φύλλων:
• Τοποθέτησε ένα φύλλο για spring roll σε καθαρή επιφάνεια.
• Βάλε μια κουταλιά από τη γέμιση λαχανικών στο κέντρο.
• Δίπλωσε τις άκρες προς τα μέσα και τύλιξε σφιχτά σε ρολό. Επανάλαβε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
3. Τηγάνισμα:
• Ζέστανε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και τηγάνισε τα spring rolls για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
4. Σερβίρισμα:
• Σέρβιρε ζεστά με γλυκόξινη σάλτσα ή σάλτσα σόγιας.
Απλό, τραγανό και απόλυτα απολαυστικό ορεκτικό!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια