
Υλικά:
• 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/4 φλιτζανιού κακάο
• 2 κ.σ. ζάχαρη
• 1 κ.γ. baking powder
• 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
• 1/4 κ.γ. αλάτι
• 1 αυγό
• 3/4 φλιτζανιού γάλα
• 2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)
• 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 1/4 φλιτζανιού κομματάκια σοκολάτας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία:
• Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
2. Υγρά υλικά:
• Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε το αυγό και προσθέστε το γάλα, το λιωμένο βούτυρο και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά.
3. Συνδυασμός:
• Ρίξτε τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά υλικά. Ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, αλλά μην το παραδουλέψετε – είναι εντάξει αν έχει λίγους σβώλους. Αν θέλετε, προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας.
4. Μαγείρεμα:
• Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια πλάκα σε μέτρια φωτιά και λαδώστε ελαφρά με λίγο βούτυρο ή λάδι.
• Ρίξτε περίπου 1/4 φλιτζανιού από το μείγμα για κάθε pancake.
• Μαγειρέψτε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια (περίπου 2 λεπτά) και στη συνέχεια γυρίστε το pancake από την άλλη πλευρά. Μαγειρέψτε για άλλα 1-2 λεπτά.
5. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε τα pancakes ζεστά, με σιρόπι σοκολάτας, λιωμένη σοκολάτα, φρούτα ή παγωτό.
Συμβουλή:
Για έξτρα σοκολατένια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε λίγη πραλίνα σοκολάτας ανάμεσα στα pancakes!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια