Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Chilli Chicken Wings

Περιγραφή φωτογραφίας

 


Υλικά

1 κιλό φτερούγες κοτόπουλου

2 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

1/4 φλιτζάνι μέλι

2 κ.σ. ξύδι (ιδανικά μηλόξυδο)

2 κ.σ. γλυκό τσίλι σος

1-2 κ.γ. καυτερή σάλτσα (προαιρετικά, για περισσότερη ένταση)

3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 κ.γ. τζίντζερ τριμμένο

1/2 κ.γ. πιπέρι καγιέν

1/2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

Φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό για γαρνίρισμα


Εκτέλεση


1. Ετοιμασία Μαρινάδας


Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το ξύδι, το γλυκό τσίλι, την καυτερή σάλτσα, το σκόρδο, το τζίντζερ, το πιπέρι καγιέν και την πάπρικα. Ανακατέψτε καλά.


2. Μαρινάρισμα


Τοποθετήστε τις φτερούγες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατέψτε ώστε να καλυφθούν καλά με τη μαρινάδα. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες (ιδανικά όλη νύχτα).


3. Ψήσιμο


Στον φούρνο: Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε τις φτερούγες σε ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε για 30-40 λεπτά, γυρίζοντάς τις στα μισά, μέχρι να γίνουν τραγανές και καραμελωμένες.


Στη σχάρα: Ψήστε σε μέτρια φωτιά για 10-15 λεπτά από κάθε πλευρά, αλείφοντας με την υπόλοιπη μαρινάδα.


4. Σερβίρισμα


Γαρνίρετε με φρέσκο κόλιαντρο ή μαϊντανό και συνοδεύστε με σος γιαουρτιού ή μπλε τυριού.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια