
Ένα απολαυστικό cheesecake με τραγανή βάση, βελούδινη κρέμα και σπιτική πραλίνα φυστικιού Αιγίνης.
Υλικά:
Για τη βάση:
• 130 γρ. μπισκότα της επιλογής σας
• 50 γρ. βούτυρο αγελάδος
Για την πραλίνα φυστικιού:
• 100 γρ. φυστίκι Αιγίνης
• 100 γρ. ζάχαρη άχνη
• 100 ml σπορέλαιο
Για την κρέμα:
• 400 γρ. τυρί κρέμα
• 400 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
• 50 γρ. ζάχαρη άχνη
• 100 γρ. πραλίνα φυστικιού
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία της βάσης:
1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.
2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία και το ανακατεύουμε με τα μπισκότα.
3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 16-18 εκ., το οποίο έχουμε τοποθετήσει πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
4. Πιέζουμε ομοιόμορφα τη βάση με ένα κουτάλι και τη βάζουμε στο ψυγείο για 5-10 λεπτά.
2. Προετοιμασία της πραλίνας φυστικιού:
1. Βάζουμε στο μούλτι το φυστίκι Αιγίνης, τη ζάχαρη άχνη και το σπορέλαιο.
2. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε μια λεία και κρεμώδη πραλίνα.
3. Προετοιμασία της κρέμας:
1. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη άχνη για 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψει.
2. Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή, βελούδινη κρέμα.
3. Ρίχνουμε μέσα 100 γρ. από την πραλίνα φυστικιού και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
4. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνουμε ομοιόμορφα.
4. Συναρμολόγηση & σερβίρισμα:
1. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, ώστε να σφίξει.
2. Γαρνίρουμε με λίγη επιπλέον πραλίνα φυστικιού πριν το σερβίρισμα.
Tip:
Μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φυστίκια Αιγίνης στην επιφάνεια για περισσότερη ένταση στη γεύση και στην υφή!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια