Advertisement

Main Ad

Συνταγή για βασκικό cheesecake

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

900 γρ. κρέμα τυρί (πλήρης, σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ. ζάχαρη

4 αυγά

250 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (προαιρετικά, για περισσότερη σταθερότητα)

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για τη φόρμα)


Εκτέλεση:


1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο: 


    Θερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (θερμοστάτης πάνω/κάτω) χωρίς αερισμό.


2. Προετοιμάζουμε τη φόρμα:


    Βουτυρώνουμε μια φόρμα 23-25 εκ. και τοποθετούμε στον πάτο ένα κομμάτι λαδόκολλα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα της φόρμας. Αυτό θα βοηθήσει το cheesecake να βγει πιο εύκολα μετά το ψήσιμο.


3. Χτυπάμε το τυρί και τη ζάχαρη:


     Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το κρέμα τυρί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες, περίπου 2-3 λεπτά.


4. Προσθέτουμε τα αυγά:


    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Δεν χρειάζεται να χτυπήσουμε πολύ, απλώς να αναμειχθούν καλά.


5. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και το αλάτι:  


    Στη συνέχεια, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο και ομοιογενές.


6. Προαιρετικά προσθέτουμε αλεύρι: 


    Αν θέλουμε το cheesecake μας να είναι πιο σταθερό, προσθέτουμε την κουταλιά αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.


7. Ψήνουμε: 


    Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-60 λεπτά. Η επιφάνεια θα πρέπει να έχει πάρει ένα ωραίο σκούρο χρυσό χρώμα και να έχει δημιουργηθεί μια ελαφριά ρωγμή στην κορυφή. Το κέντρο θα παραμείνει λίγο υγρό και κουνητό (δεν πρέπει να είναι τελείως στερεό).


8. Αφήνουμε να κρυώσει:


    Αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή καλύτερα όλη τη νύχτα.


9. Σερβίρουμε: 


    Μόλις το cheesecake κρυώσει και σφίξει, το βγάζουμε από τη φόρμα και το σερβίρουμε. Η βασκική του κρούστα θα είναι καραμελωμένη και υπέροχη, ενώ η γέμιση θα είναι βελούδινη και κρεμώδης.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια