Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Cheesecake Σοκολάτας

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά (για 8 μερίδες):


Για τη βάση:


200 γρ. μπισκότα digestive ή Oreo (τριμμένα σε σκόνη)

100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)


Για τη γέμιση:


300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

500 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)

200 γρ. κρέμα γάλακτος (με τουλάχιστον 35% λιπαρά)

150 γρ. ζάχαρη

3 αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/4 φλιτζάνι κακάο (προαιρετικά για ενίσχυση γεύσης σοκολάτας)


Για τη διακόσμηση (προαιρετικά):


Σιρόπι σοκολάτας ή ganache σοκολάτας

Σοκολατάκια ή τριμμένη σοκολάτα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της βάσης:


1. Ανακάτεψε τα τριμμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα υγρό μείγμα.


2. Στρώσε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή φόρμα για cheesecake (περίπου 23 εκ.) και πίεσέ το με τη ράχη ενός κουταλιού για να δημιουργήσεις μια συμπαγή βάση.


3. Ψήσε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 10 λεπτά και άφησέ την να κρυώσει.


2. Προετοιμασία της γέμισης:


1. Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε 30 δευτερόλεπτα για να μην καεί.


2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτύπησε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και την εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει λείο.


3. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και ανακάτεψε μέχρι να ενσωματωθεί.


4. Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα στην κρέμα και ανακάτεψε καλά.


5. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας μετά από κάθε προσθήκη.


6. Αν θέλεις πιο έντονη γεύση σοκολάτας, μπορείς να προσθέσεις και το κακάο.


3. Ψήσιμο:


1. Ρίξε το μείγμα πάνω από τη βάση των μπισκότων και ψήσε το cheesecake στον φούρνο στους 160°C για 50-60 λεπτά.


2. Η γέμιση πρέπει να είναι σταθερή και να έχει μικρές ρωγμές στην επιφάνεια της.


3. Βγάλ’ το από τον φούρνο και άφησέ το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλη τη νύχτα).


4. Σερβίρισμα:


1. Αν θέλεις, διακόσμησε το cheesecake με σιρόπι σοκολάτας, ganache ή τριμμένη σοκολάτα.


2. Σέρβιρε κρύο για καλύτερη γεύση και υφή.


Tips:


Για πιο λαχταριστή γεύση, μπορείς να προσθέσεις σε κομματάκια σοκολάτας ή φρούτα (π.χ. μύρτιλα ή φράουλες) πάνω από τη γέμιση.


Αν θέλεις να το κάνεις ακόμα πιο “σοκολατένιο”, μπορείς να χρησιμοποιήσεις σοκολάτα γάλακτος αντί για κουβερτούρα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια