
Υλικά:
• 8-10 πιπεριές κέρατο (ολόκληρες)
• 4-5 ώριμες ντομάτες (ή 1 κονσέρβα ντομάτας)
• 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες ή λιωμένες)
• 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη (για τη ντομάτα)
• Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη (ή βασιλικό, αν προτιμάτε)
• 1/2 φλιτζάνι νερό
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία πιπεριών:
• Πλύντε καλά τις πιπεριές και στεγνώστε τις.
• Ζεστάνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές ολόκληρες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν λίγο χρώμα. Αφαιρέστε τις από το τηγάνι και αφήστε τις στην άκρη.
2. Προετοιμασία σάλτσας ντομάτας:
• Στο ίδιο τηγάνι, προσθέστε λίγο ακόμα ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο.
• Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 1 λεπτό ακόμα.
• Ρίξτε τις ντομάτες (τριμμένες ή ψιλοκομμένες) και προσθέστε τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
• Προσθέστε το νερό και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει.
3. Συνδυασμός πιπεριών και σάλτσας:
• Τοποθετήστε τις σοταρισμένες πιπεριές μέσα στη σάλτσα και σιγοβράστε για 5-10 λεπτά, ώστε να απορροφήσουν τη γεύση της σάλτσας.
4. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε τις πιπεριές ζεστές, μαζί με τη σάλτσα ντομάτας. Συνοδέψτε με φρέσκο ψωμί, φέτα ή ακόμα και ρύζι.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια