
Υλικά:
• 10-12 λεμόνια (με φλούδα, κατά προτίμηση βιολογικά)
•. 700 ml βότκα
• 700 γρ ζάχαρη
• 1 λίτρο νερό
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία λεμονιών:
• Ξεπλύνετε καλά τα λεμόνια και με ένα αποφλοιωτή ή ξυράφι, αφαιρέστε την κίτρινη φλούδα τους, προσέχοντας να μην πάρετε την πικρή λευκή μεμβράνη (το άσπρο μέρος της φλούδας).
2. Εμποτισμός:
• Βάλτε τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι με φερμουάρ.
• Προσθέστε τη βότκα και κλείστε το βάζο καλά.
• Αφήστε το μίγμα να σταθεί σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 10-15 ημέρες, ανακινώντας το βάζο καθημερινά για να αναμειγνύονται οι γεύσεις.
3. Παρασκευή σιροπιού:
• Μετά το πέρασμα των 10-15 ημερών, φιλτράρετε τη βότκα με τις φλούδες λεμονιού (χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή φίλτρο καφέ).
• Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.
4. Ανακάτεμα και εμφιάλωση:
• Όταν το σιρόπι έχει κρυώσει, αναμείξτε το με τη βότκα που έχει εμποτιστεί με τη φλούδα λεμονιού.
• Μεταφέρετε το λιμοντσέλο σε μπουκάλια και κλείστε τα καλά.
5. Αναμονή:
• Αφήστε το λιμοντσέλο να ωριμάσει για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να αναπτυχθεί η γεύση του.
Το σπιτικό λιμοντσέλο είναι έτοιμο για να το απολαύσετε! Σερβίρετέ το παγωμένο ή με πάγο.

0 Σχόλια