Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σπιτικό λιμοντσέλο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

10-12 λεμόνια (με φλούδα, κατά προτίμηση βιολογικά)

.    700 ml βότκα

700 γρ ζάχαρη

1 λίτρο νερό


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία λεμονιών:


Ξεπλύνετε καλά τα λεμόνια και με ένα αποφλοιωτή ή ξυράφι, αφαιρέστε την κίτρινη φλούδα τους, προσέχοντας να μην πάρετε την πικρή λευκή μεμβράνη (το άσπρο μέρος της φλούδας).


2. Εμποτισμός:


Βάλτε τις φλούδες λεμονιού σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο ή μπουκάλι με φερμουάρ.


Προσθέστε τη βότκα και κλείστε το βάζο καλά.


Αφήστε το μίγμα να σταθεί σε σκοτεινό και δροσερό μέρος για 10-15 ημέρες, ανακινώντας το βάζο καθημερινά για να αναμειγνύονται οι γεύσεις.


3. Παρασκευή σιροπιού:


Μετά το πέρασμα των 10-15 ημερών, φιλτράρετε τη βότκα με τις φλούδες λεμονιού (χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή φίλτρο καφέ).


Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε το νερό και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει.


4. Ανακάτεμα και εμφιάλωση:


Όταν το σιρόπι έχει κρυώσει, αναμείξτε το με τη βότκα που έχει εμποτιστεί με τη φλούδα λεμονιού.


Μεταφέρετε το λιμοντσέλο σε μπουκάλια και κλείστε τα καλά.


5. Αναμονή:


Αφήστε το λιμοντσέλο να ωριμάσει για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες σε δροσερό και σκοτεινό μέρος για να αναπτυχθεί η γεύση του.


Το σπιτικό λιμοντσέλο είναι έτοιμο για να το απολαύσετε! Σερβίρετέ το παγωμένο ή με πάγο.


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια