Υλικά:
• 400 γρ. ντομάτες κονκασέ (ή φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες)
• 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή βασιλικό (φρέσκο ή αποξηραμένο)
• 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
• Αλάτι και πιπέρι
• Προαιρετικά: 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας για πιο έντονη γεύση
Εκτέλεση:
1. Σοτάρισμα:
• Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
• Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μυρίσει (προσοχή να μην καεί).
2. Μαγείρεμα σάλτσας:
• Ρίξτε τις ντομάτες κονκασέ (ή τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες) και ανακατέψτε.
• Αν θέλετε, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας για πιο έντονη γεύση.
3. Αρωματικά και μπαχαρικά:
• Προσθέστε τη ρίγανη ή τον βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.
• Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.
4. Ομογενοποίηση (προαιρετικά):
• Αν θέλετε η σάλτσα να είναι απόλυτα λεία, χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να την πολτοποιήσετε.
5. Δοκιμή και διόρθωση:
• Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι, το πιπέρι ή τα μυρωδικά αν χρειάζεται.
Σερβίρισμα:
• Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την απλώσετε στη ζύμη της πίτσας.
• Αν περισσέψει, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή να την καταψύξετε για μελλοντική χρήση.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση στην πίτσα σας!
0 Σχόλια