Advertisement

Main Ad

Συνταγή για βασική σάλτσα ντομάτας για πίτσα

Υλικά:


400 γρ. ντομάτες κονκασέ (ή φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες)

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κουτ. γλυκού ρίγανη ή βασιλικό (φρέσκο ή αποξηραμένο)

1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: 1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας για πιο έντονη γεύση


Εκτέλεση:


1. Σοτάρισμα:


Σε ένα κατσαρολάκι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.


Προσθέστε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σοτάρετε ελαφρά μέχρι να μυρίσει (προσοχή να μην καεί).


2. Μαγείρεμα σάλτσας:


Ρίξτε τις ντομάτες κονκασέ (ή τις φρέσκες τριμμένες ντομάτες) και ανακατέψτε.


Αν θέλετε, προσθέστε τον πελτέ ντομάτας για πιο έντονη γεύση.


3. Αρωματικά και μπαχαρικά:


Προσθέστε τη ρίγανη ή τον βασιλικό, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.


Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει και να εξατμιστούν τα περιττά υγρά.


4. Ομογενοποίηση (προαιρετικά):


Αν θέλετε η σάλτσα να είναι απόλυτα λεία, χρησιμοποιήστε μπλέντερ χειρός για να την πολτοποιήσετε.


5. Δοκιμή και διόρθωση:


Δοκιμάστε τη σάλτσα και προσαρμόστε το αλάτι, το πιπέρι ή τα μυρωδικά αν χρειάζεται.


Σερβίρισμα:


Αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει πριν την απλώσετε στη ζύμη της πίτσας.


Αν περισσέψει, μπορείτε να την αποθηκεύσετε στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή να την καταψύξετε για μελλοντική χρήση.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση στην πίτσα σας!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια