Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Εύκολα Μπισκότα για Κάθε Ώρα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά

125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)

1 αυγό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

50-100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

Προαιρετικά: ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα ή κανέλα


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία Φούρνου


Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.


2. Ανάμειξη Υλικών


Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.


Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.


3. Ξηρά Υλικά


Σε άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.


Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.


4. Εμπλουτισμός


Αν χρησιμοποιείτε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή άλλα υλικά, προσθέστε τα στη ζύμη και ανακατέψτε ελαφρά.


5. Διαμόρφωση Μπισκότων


Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου 1 κ.σ. η κάθε μία) και τοποθετήστε τις στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.


Πιέστε τις ελαφρά με το χέρι ή ένα πιρούνι.


6. Ψήσιμο


Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες.


7. Κρύωμα


Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα.


Συμβουλή: Τα μπισκότα διατηρούνται φρέσκα για 5-7 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια