
Υλικά
• 125 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
• 100 γρ. ζάχαρη (λευκή ή καστανή)
• 1 αυγό
• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• 1 πρέζα αλάτι
• 50-100 γρ. σοκολάτα σε σταγόνες ή ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
• Προαιρετικά: ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα ή κανέλα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία Φούρνου
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
2. Ανάμειξη Υλικών
• Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο.
• Προσθέστε το αυγό και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα.
3. Ξηρά Υλικά
• Σε άλλο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
• Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
4. Εμπλουτισμός
Αν χρησιμοποιείτε σοκολάτα, ξηρούς καρπούς ή άλλα υλικά, προσθέστε τα στη ζύμη και ανακατέψτε ελαφρά.
5. Διαμόρφωση Μπισκότων
• Πλάστε τη ζύμη σε μικρές μπάλες (περίπου 1 κ.σ. η κάθε μία) και τοποθετήστε τις στο ταψί με απόσταση μεταξύ τους.
• Πιέστε τις ελαφρά με το χέρι ή ένα πιρούνι.
6. Ψήσιμο
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα στις άκρες.
7. Κρύωμα
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν στο ταψί για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα.
Συμβουλή: Τα μπισκότα διατηρούνται φρέσκα για 5-7 ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια