
Υλικά
Για την καρυδόπιτα:
• 6 αυγά
• 200 γρ. ζάχαρη
• 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
• 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
• Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Για το σιρόπι σοκολάτας:
• 200 γρ. κουβερτούρα
• 200 ml κρέμα γάλακτος
• 100 γρ. ζάχαρη
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
Εκτέλεση
Για την καρυδόπιτα:
1. Προθέρμανση φούρνου: Ζέστανε τον φούρνο στους 180°C και βουτύρωσε καλά ένα ταψί.
2. Αυγά και ζάχαρη: Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.
3. Στερεά υλικά: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4. Προσθήκη καρυδιών: Πρόσθεσε τα καρύδια στο μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε.
5. Ενσωμάτωση: Ρίξε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
6. Ψήσιμο: Μετάφερε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.
Για το σιρόπι σοκολάτας:
1. Ζέσταμα: Σε ένα κατσαρολάκι, ζέστανε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2. Προσθήκη σοκολάτας: Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το βούτυρο. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο σιρόπι.
Συναρμολόγηση
1. Σιρόπιασμα: Μόλις βγει η καρυδόπιτα από τον φούρνο, άφησέ την να κρυώσει για 10 λεπτά και περιέχυσε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας.
2. Ξεκούραση: Άφησέ την να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρισμα
Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σαντιγί!
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια