Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Καρυδόπιτα με Σιρόπι Σοκολάτας

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά


Για την καρυδόπιτα:


6 αυγά

200 γρ. ζάχαρη

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

200 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι


Για το σιρόπι σοκολάτας:


200 γρ. κουβερτούρα

200 ml κρέμα γάλακτος

100 γρ. ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο


Εκτέλεση


Για την καρυδόπιτα:


1. Προθέρμανση φούρνου: Ζέστανε τον φούρνο στους 180°C και βουτύρωσε καλά ένα ταψί.


2. Αυγά και ζάχαρη: Χτύπησε τα αυγά με τη ζάχαρη σε μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν κρεμώδη υφή.


3. Στερεά υλικά: Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.


4. Προσθήκη καρυδιών: Πρόσθεσε τα καρύδια στο μείγμα με το αλεύρι και ανακάτεψε.


5. Ενσωμάτωση: Ρίξε σταδιακά τα στερεά υλικά στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.


6. Ψήσιμο: Μετάφερε το μείγμα στο ταψί και ψήσε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο.


Για το σιρόπι σοκολάτας:


1. Ζέσταμα: Σε ένα κατσαρολάκι, ζέστανε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.


2. Προσθήκη σοκολάτας: Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την κουβερτούρα σε κομματάκια, το μέλι και το βούτυρο. Ανακάτεψε μέχρι να λιώσουν και να γίνει ένα λείο σιρόπι.


Συναρμολόγηση


1. Σιρόπιασμα: Μόλις βγει η καρυδόπιτα από τον φούρνο, άφησέ την να κρυώσει για 10 λεπτά και περιέχυσε το ζεστό σιρόπι σοκολάτας.


2. Ξεκούραση: Άφησέ την να απορροφήσει το σιρόπι και να σταθεροποιηθεί.


Σερβίρισμα


Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε. Μπορείς να τη συνοδεύσεις με μια μπάλα παγωτό βανίλια ή σαντιγί!



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια