
Υλικά
Για το παντεσπάνι:
• 6 αυγά
• 6 κ.σ. ζάχαρη (κοφτές)
• 6 κ.σ. αλεύρι (κοφτές)
• 4 κ.σ. κακάο (γεμάτες)
• 4 κ.σ. σπορέλαιο
• 1 βανίλια
• 2 κ.γ. κοφτά μπέικιν
Για το σιρόπι:
• 2 κούπες νερό
• 2 κούπες ζάχαρη
• 1 βανίλια
• 2 κ.σ. κονιάκ ή άλλο ποτό (προαιρετικά)
• 1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
• 2 κονσέρβες Μορφατ φυτική σαντιγί
• 1 κουτάκι ζαχαρούχο (397-400 γρ.)
• 1 βανίλια
Για την γκανάζ σοκολάτας:
• 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
• 150 γρ. γάλα εβαπορέ (αδιάλυτο, πλήρες)
• 1 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση
1. Για το παντεσπάνι:
1. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
2. Προσθέτουμε τη βανίλια.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μείγμα αυγών σε χαμηλή ταχύτητα.
4. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σπορέλαιο, ανακατεύοντας απαλά.
5. Αν μπορούμε, ενσωματώνουμε τα στερεά υλικά με σπάτουλα για να διατηρήσουμε τον όγκο.
6. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι (35x30 εκ.) και ψήνουμε στους 180°C για 10 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα.
2. Για το σιρόπι:
1. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.
2. Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανίλια, το κονιάκ (προαιρετικά) και το χυμό λεμονιού.
3. Περιχύνουμε το καυτό σιρόπι στο καυτό παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Για την κρέμα:
1. Χτυπάμε τη Μορφατ μέχρι να γίνει σαντιγί.
2. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
3. Απλώνουμε την κρέμα πάνω στο κρύο παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 1 ώρα.
4. Για τη γκανάζ σοκολάτας:
1. Ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να βράσει.
2. Το ρίχνουμε πάνω στη ψιλοκομμένη κουβερτούρα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λεία η γκανάζ.
3. Αφήνουμε τη γκανάζ να γίνει χλιαρή και την απλώνουμε πάνω από την παγωμένη κρέμα.
4. Τοποθετούμε ξανά το γλυκό στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
5. Διακόσμηση και σερβίρισμα:
1. Κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια με καθαρό μαχαίρι, σκουπίζοντας το μετά από κάθε κοπή.
2. Πασπαλίζουμε με λευκές νιφάδες σοκολάτας ή άλλη διακόσμηση της επιλογής μας.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια