
Υλικά
• 1 κιλό κάστανα
• 1 κιλό ζάχαρη
• 3 φλιτζάνια νερό
• Χυμός από 1/2 λεμόνι
• 1 βανιλίνη ή 1 ξυλάκι βανίλιας
• 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία των κάστανων
1. Χαράξτε τα κάστανα με μαχαίρι στην κορυφή τους σε σχήμα σταυρού.
2. Βράστε τα για 10-15 λεπτά σε κατσαρόλα με νερό.
3. Αφαιρέστε τη φλούδα και την εσωτερική μεμβράνη όσο είναι ζεστά (γιατί καθαρίζονται πιο εύκολα).
2. Βράσιμο των κάστανων
1. Βάλτε τα καθαρισμένα κάστανα σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό και βράστε τα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
2. Στραγγίστε τα προσεκτικά για να μη διαλυθούν.
3. Ετοιμασία του σιροπιού
1. Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τη ζάχαρη και το νερό και αφήστε τα να βράσουν σε μέτρια φωτιά.
2. Ανακατέψτε απαλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
3. Προσθέστε τη βανιλίνη ή το ξυλάκι βανίλιας.
4. Προσθήκη των κάστανων
1. Ρίξτε τα βρασμένα κάστανα στο σιρόπι και αφήστε τα να σιγοβράσουν για περίπου 20-25 λεπτά.
2. Προς το τέλος, προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το κονιάκ (αν το χρησιμοποιείτε).
5. Συσκευασία
1. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει λίγο και βάλτε το σε αποστειρωμένα βάζα.
2. Κλείστε τα καλά και φυλάξτε τα σε δροσερό μέρος.
Συμβουλή: Το γλυκό κουταλιού κάστανο ταιριάζει υπέροχα με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια!
Καλή επιτυχία!

0 Σχόλια