Advertisement

Main Ad

Συνταγή για την πιο νόστιμη σκορδαλιά

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

500 γρ. πατάτες

4-5 σκελίδες σκόρδο (προσαρμόστε την ποσότητα ανάλογα με το γούστο σας)

100 ml ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας ξύδι ή χυμός λεμονιού

Αλάτι

50 ml ζεστό νερό (αν χρειαστεί για την υφή)


Εκτέλεση:


1. Βράσιμο πατάτας:


Πλύνετε τις πατάτες και βράστε τις σε άφθονο αλατισμένο νερό με τη φλούδα, μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 30-40 λεπτά).


Στραγγίστε τις, αφήστε να κρυώσουν λίγο, ξεφλουδίστε και λιώστε τες με ένα πιρούνι ή πρες πουρέ.


2. Προετοιμασία σκόρδου:


Καθαρίστε τις σκελίδες σκόρδου και λιώστε τις σε γουδί με λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν πολτός. Αν δεν έχετε γουδί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μούλτι.


3. Ανακάτεμα υλικών:


Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλτε τις λιωμένες πατάτες.


Προσθέστε τον πολτό σκόρδου και ανακατέψτε καλά.


Σταδιακά, ρίξτε το ελαιόλαδο και το ξύδι (ή το λεμόνι), ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να δέσει το μείγμα.


4. Ρύθμιση υφής:


Αν η σκορδαλιά σας φαίνεται πολύ σφιχτή, προσθέστε λίγο ζεστό νερό, μέχρι να πετύχετε την επιθυμητή κρεμώδη υφή.


Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με επιπλέον αλάτι ή λεμόνι.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τη σκορδαλιά σε θερμοκρασία δωματίου. Ταιριάζει ιδανικά με:


Τηγανητό μπακαλιάρο

Βραστά ή ψητά λαχανικά (παντζάρια, κολοκύθια)

Ψωμί ή παξιμάδι


Συμβουλές:


Πιο ήπια γεύση: Αν θέλετε λιγότερο έντονο σκόρδο, μουλιάστε τις σκελίδες σε νερό ή γάλα για 10 λεπτά πριν τις λιώσετε.


Φρέσκια κατανάλωση: Η σκορδαλιά έχει την καλύτερη γεύση όταν καταναλώνεται φρέσκια. Διατηρήστε τη στο ψυγείο έως 2 ημέρες.


Καλή σας όρεξη!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια