Advertisement

Main Ad

Συνταγή για χούμους

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 κονσέρβα ρεβίθια (400 γρ) ή 200 γρ βρασμένα ρεβίθια

2-3 κουταλιές της σούπας ταχίνι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)

2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κύμινο (προαιρετικά)

Νερό (όσο χρειάζεται για τη σωστή υφή)


Εκτέλεση:


1. Βάλτε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων.


2. Προσθέστε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το κύμινο (αν το χρησιμοποιείτε).


3. Χτυπήστε τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μια ομοιογενής πάστα. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νερό, σταδιακά, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή υφή.


4. Δοκιμάστε και διορθώστε τη γεύση με περισσότερα αλάτι, λεμόνι ή ταχίνι αν χρειάζεται.


5. Σερβίρετε σε ένα πιάτο, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο από πάνω και πασπαλίστε με καπνιστή πάπρικα ή σπόρους σουσαμιού αν θέλετε.


Καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια