Advertisement

Main Ad

Κλασική Συνταγή για Αφράτα Τηγανητά Ντόνατς

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:


Για τη ζύμη:

3 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φακελάκι ξηρή μαγιά (7 γρ.)

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

1/2 φλιτζάνι γάλα (χλιαρό)

1/4 φλιτζανιού νερό (χλιαρό)

2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο)

2 αυγά

1/2 κ.γ. αλάτι

Ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για τηγάνισμα


Για το γλάσο (προαιρετικά):

1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

2-3 κ.σ. γάλα

1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία ζύμης:

Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη μαγιά με το χλιαρό νερό και αφήστε τη για 5-10 λεπτά να αφρίσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ, προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι.

Κάντε ένα κενό στη μέση και ρίξτε το γάλα, τη μαγιά, τα αυγά και το λιωμένο βούτυρο.

Ζυμώστε καλά για 8-10 λεπτά, μέχρι να έχετε μια απαλή, ελαστική ζύμη.


2. Φούσκωμα:

Σκεπάστε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 1-1,5 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.


3. Σχηματισμός donuts:

Ανοίξτε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος περίπου 1 εκατοστό.

Κόψτε τα donuts με ένα μεγάλο ποτήρι ή κουπ πατ και αφαιρέστε το κέντρο τους με ένα μικρότερο ποτήρι.

Αφήστε τα να ξεκουραστούν για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς.


4. Τηγάνισμα:

Ζεστάνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα (στους 180°C).

Τηγανίστε τα donuts λίγα-λίγα, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα (1-2 λεπτά από κάθε πλευρά).

Βγάλτε τα σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν το περιττό λάδι.


5. Γλάσο:

Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο γλάσο.

Βουτήξτε τα donuts στο γλάσο ή περιχύστε τα από πάνω.


Προτάσεις σερβιρίσματος:

Πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη ή κανέλα.

Γεμίστε τα με μαρμελάδα, πραλίνα ή κρέμα.

Προσθέστε τρούφα σοκολάτας για επιπλέον διακόσμηση.


Καλή επιτυχία και απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια