Advertisement

Main Ad

Υγιεινό γλυκό με μπανάνα, φυστικοβούτυρο και σοκολάτα

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

2 μπανάνες ώριμες

4 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ιδανικά χωρίς ζάχαρη)

100 γρ. κουβερτούρα μαύρη (70% κακάο)

1 κ.γ. λάδι καρύδας (προαιρετικά, για γυαλάδα στη σοκολάτα)

Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή τριμμένη καρύδα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία της μπανάνας:


Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.).


2. Γέμισμα με φυστικοβούτυρο:


Πάρε μία ροδέλα μπανάνας και άπλωσε λίγο φυστικοβούτυρο πάνω της.


Κάλυψε με μια δεύτερη ροδέλα μπανάνας, δημιουργώντας ένα “σάντουιτς”.


Επανάλαβε μέχρι να τελειώσουν οι μπανάνες.


3. Προετοιμασία της σοκολάτας:


Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα).


Αν θέλεις, πρόσθεσε 1 κ.γ. λάδι καρύδας για πιο απαλή υφή.


4. Κάλυψη με σοκολάτα:


Βούτηξε κάθε “σάντουιτς” μπανάνας-φυστικοβούτυρου στη λιωμένη σοκολάτα.


Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί.


5. Γαρνιτούρα (προαιρετικά):


Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπάλισε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα ή νιφάδες θαλασσινού αλατιού.


6. Ψύξη:


Βάλε τα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.


Σερβίρισμα:


Απόλαυσε το γλυκό κατευθείαν από το ψυγείο ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ!


Συμβουλή: Φύλαξε τα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια