
Υλικά:
• 2 μπανάνες ώριμες
• 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο (ιδανικά χωρίς ζάχαρη)
• 100 γρ. κουβερτούρα μαύρη (70% κακάο)
• 1 κ.γ. λάδι καρύδας (προαιρετικά, για γυαλάδα στη σοκολάτα)
• Ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί ή τριμμένη καρύδα για γαρνιτούρα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία της μπανάνας:
• Κόψε τις μπανάνες σε ροδέλες (πάχους περίπου 1 εκ.).
2. Γέμισμα με φυστικοβούτυρο:
• Πάρε μία ροδέλα μπανάνας και άπλωσε λίγο φυστικοβούτυρο πάνω της.
• Κάλυψε με μια δεύτερη ροδέλα μπανάνας, δημιουργώντας ένα “σάντουιτς”.
• Επανάλαβε μέχρι να τελειώσουν οι μπανάνες.
3. Προετοιμασία της σοκολάτας:
• Λιώσε τη μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων (σε χαμηλή ισχύ, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα).
• Αν θέλεις, πρόσθεσε 1 κ.γ. λάδι καρύδας για πιο απαλή υφή.
4. Κάλυψη με σοκολάτα:
• Βούτηξε κάθε “σάντουιτς” μπανάνας-φυστικοβούτυρου στη λιωμένη σοκολάτα.
• Τοποθέτησέ τα σε αντικολλητικό χαρτί.
5. Γαρνιτούρα (προαιρετικά):
• Πριν στεγνώσει η σοκολάτα, πασπάλισε με ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς, τριμμένη καρύδα ή νιφάδες θαλασσινού αλατιού.
6. Ψύξη:
• Βάλε τα στο ψυγείο για 20-30 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Σερβίρισμα:
Απόλαυσε το γλυκό κατευθείαν από το ψυγείο ως ένα υγιεινό και θρεπτικό σνακ!
Συμβουλή: Φύλαξε τα στο ψυγείο σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια