Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σοκολατένιο ρυζόγαλο φούρνου

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 λίτρο γάλα (πλήρες ή φυτικό)

120 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα

100 γρ. ζάχαρη

40 γρ. κακάο άγλυκο

50 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)

2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πρέζα αλάτι

Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού


Εκτέλεση:


1. Μαγείρεμα ρυζιού:


Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι με 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.


2. Προσθήκη γάλακτος:


Προσθέστε το γάλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά).


3. Ετοιμασία σοκολατένιου μείγματος:


Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κακάο, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λεία πάστα.


4. Συνδυασμός υλικών:


Ρίξτε το μείγμα κακάο-κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.


Προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.


5. Ψήσιμο:


Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο ταψί.


Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα στην επιφάνεια.


6. Σερβίρισμα:


Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγη κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή τριμμένη σοκολάτα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια