
Υλικά:
• 1 λίτρο γάλα (πλήρες ή φυτικό)
• 120 γρ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
• 100 γρ. ζάχαρη
• 40 γρ. κακάο άγλυκο
• 50 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
• 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
• 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
• 1 πρέζα αλάτι
• Προαιρετικά: λίγη κανέλα ή ξύσμα πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
1. Μαγείρεμα ρυζιού:
• Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το ρύζι με 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
2. Προσθήκη γάλακτος:
• Προσθέστε το γάλα και το αλάτι. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι (περίπου 15-20 λεπτά).
3. Ετοιμασία σοκολατένιου μείγματος:
• Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το κακάο, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ. Προσθέστε 2-3 κουταλιές ζεστό γάλα από την κατσαρόλα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει λεία πάστα.
4. Συνδυασμός υλικών:
• Ρίξτε το μείγμα κακάο-κορν φλάουρ στην κατσαρόλα με το γάλα και το ρύζι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να πήξει το μείγμα.
• Προσθέστε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και τη βανίλια. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
5. Ψήσιμο:
• Μεταφέρετε το ρυζόγαλο σε πυρίμαχα σκεύη ή ένα μεγάλο ταψί.
• Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαφριά κρούστα στην επιφάνεια.
6. Σερβίρισμα:
• Αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς πριν το σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με λίγη κανέλα, ξύσμα πορτοκαλιού ή τριμμένη σοκολάτα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια