Advertisement

Main Ad

Συνταγή για μελιτζανόπιτα!


 Υλικά


Για τη γέμιση:


4 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες

2 μεγάλα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα

1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί (γραβιέρα ή κασέρι)

1/2 φλιτζάνι μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή, προαιρετικά)


Για τη ζύμη:


1 πακέτο φύλλο κρούστας ή χωριάτικο φύλλο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία μελιτζανών


1. Πλένετε και κόβετε τις μελιτζάνες σε μικρούς κύβους.


2. Τις αλατίζετε και τις αφήνετε σε ένα σουρωτήρι για 30 λεπτά ώστε να βγάλουν τα υγρά τους.


3. Ξεπλένετε καλά και τις στραγγίζετε.


2. Ετοιμασία γέμισης


1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.


2. Προσθέστε τις μελιτζάνες και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα υγρά τους (περίπου 10-15 λεπτά).


3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει.


4. Ανακατέψτε τις μελιτζάνες με τη φέτα, το κίτρινο τυρί, τον μαϊντανό, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και την πάπρικα.


3. Συναρμολόγηση πίτας


1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.


2. Αλείψτε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο.


3. Στρώστε 4-5 φύλλα κρούστας στο ταψί, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.


4. Απλώστε τη γέμιση ομοιόμορφα πάνω από τα φύλλα.


5. Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, αλείφοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο.


6. Γυρίστε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα για να «σφραγίσετε» την πίτα.


4. Ψήσιμο


1. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να κόψετε εντελώς τα φύλλα.


2. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.


Σερβίρισμα


Αφήστε τη μελιτζανόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν τη σερβίρετε.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια