Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα φούρνου

Υλικά για τα σουτζουκάκια:

500 γρ. κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο με χοιρινό)

1 κρεμμύδι, ψιλοτριμμένο

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 φέτες ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο και καλά στραγγισμένο

1 αυγό

1 κ.γ. κύμινο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι


Υλικά για τη σάλτσα:


500 γρ. ντομάτες τριμμένες ή έτοιμη σάλτσα ντομάτας

2 κ.σ. πελτέ ντομάτας

1/2 κ.γ. ζάχαρη

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φύλλο δάφνης

1/2 φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:


Για τα σουτζουκάκια:


1. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τον κιμά με το ψωμί, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι.


2. Ζυμώνετε καλά το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί και το αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.


3. Πλάθετε τα σουτζουκάκια σε μακρόστενο σχήμα.


Για τη σάλτσα:


1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο.


2. Προσθέτετε τον πελτέ, τις ντομάτες, τη ζάχαρη, το φύλλο δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.


3. Σιγοβράζετε για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.


Για το ψήσιμο:


1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.


2. Τοποθετείτε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί και περιχύνετε με τη σάλτσα.


3. Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να δέσουν τα αρώματα και να ροδίσουν ελαφρά.


Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τα σουτζουκάκια ζεστά με ρύζι, πουρέ ή τηγανητές πατάτες. 


Καλή όρεξη!


Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια