
Υλικά
• 200 γρ. ινδοκάρυδο
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 2 ασπράδια αυγών (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• Γλυκά κερασάκια γλασέ (κομμένα στη μέση)
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία φούρνου
Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C (αέρα) και στρώσε μια λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί.
2. Ανακάτεμα μίγματος
Σε ένα μπολ, χτύπησε τα ασπράδια αυγών με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μίγμα. Πρόσθεσε τη βανίλια και το ινδοκάρυδο, ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει μια ζύμη που να πλάθεται.
3. Πλάσιμο και στόλισμα
Πλάσε μικρές μπάλες (περίπου 1 κουταλιά της σούπας η καθεμία) και τοποθέτησέ τες στη λαμαρίνα. Πίεσε ελαφρά την κορυφή κάθε μπάλας και τοποθέτησε ένα μισό κερασάκι.
4. Ψήσιμο
Ψήσε για 12-15 λεπτά, μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε τα από τον φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν εντελώς πριν τα μεταφέρεις.
Tip: Αν θες πιο αφράτη υφή, μπορείς να προσθέσεις 1-2 κ.σ. αλεύρι στο μίγμα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια