Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Αντικριστό Κρήτης

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 κιλό αρνί (ή κατσίκι), σε μεγάλα κομμάτια (σπάλες ή μπριζόλες)

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

4-5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

2 κ.σ. ρίγανη

Χυμός από 2 λεμόνια

Αλάτι και πιπέρι

1 ποτήρι λευκό κρασί (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία μαρινάδας:


Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τη ρίγανη, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι.


Προαιρετικά, προσθέτουμε το λευκό κρασί.


Τοποθετούμε το κρέας στην μαρινάδα και το αφήνουμε να μαριναριστεί για τουλάχιστον 3 ώρες (ιδανικά όλη τη νύχτα).


2. Προετοιμασία για το ψήσιμο:


Αν έχετε εξωτερική ψησταριά ή σούβλα, ανάψτε τη φωτιά και αφήστε τη να καίει καλά.


Εναλλακτικά, μπορείτε να ψήσετε σε φούρνο στους 180°C (με αερόθερμο για καλύτερο αποτέλεσμα).


3. Ψήσιμο:


Τοποθετούμε τα κομμάτια κρέατος πάνω στη σούβλα ή στη σχάρα, αν ψήνετε σε φωτιά.


Ψήνουμε το κρέας για περίπου 2-3 ώρες, γυρίζοντας τα κομμάτια συχνά, μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά.


Αν ψήνετε στο φούρνο, μπορείτε να τοποθετήσετε το κρέας σε ταψί και να το ψήσετε για 1-1,5 ώρα, ενώ το γυρίζετε για ομοιόμορφο ψήσιμο.


4. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε το αντικριστό με πατάτες τηγανητές ή κρητική σαλάτα.


Αυτό το πιάτο είναι γευστικό και αρωματικό, και συνήθως συνοδεύεται από τοπικά κρασιά ή τσικουδιά.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια