
Υλικά:
• 2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια
• 1 φλιτζάνι ξίδι (λευκό ή μηλόξιδο)
• 1/2 φλιτζάνι νερό
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• 1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου ή μουστάρδας (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάστε τα κρεμμύδια:
• Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες (ροδέλες ή μισοφέγγαρα).
2. Φτιάξτε τη μαρινάδα:
• Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τους σπόρους κόλιανδρου (αν χρησιμοποιείτε).
• Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Μην το αφήσετε να βράσει δυνατά, απλώς να ζεσταθεί καλά.
3. Τοποθέτηση στο βάζο:
• Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Αν θέλετε, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου ανάμεσα στις φέτες κρεμμυδιού.
4. Προσθέστε τη μαρινάδα:
• Ρίξτε το ζεστό μείγμα μέσα στο βάζο, φροντίζοντας να καλύψει πλήρως τα κρεμμύδια.
5. Αποθήκευση:
• Κλείστε το βάζο καλά και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο ψυγείο.
Χρήση:
• Τα κρεμμύδια τουρσί είναι έτοιμα σε περίπου 1 ώρα, αλλά η γεύση τους βελτιώνεται αν τα αφήσετε στο ψυγείο για 24 ώρες.
• Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Καλή απόλαυση!

0 Σχόλια