Advertisement

Main Ad

Συνταγή για κρεμμύδι τουρσί

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

2 μεγάλα κόκκινα κρεμμύδια

1 φλιτζάνι ξίδι (λευκό ή μηλόξιδο)

1/2 φλιτζάνι νερό

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού

1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου ή μουστάρδας (προαιρετικά)


Εκτέλεση:


1. Ετοιμάστε τα κρεμμύδια:


Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες (ροδέλες ή μισοφέγγαρα).


2. Φτιάξτε τη μαρινάδα:


Σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέστε το ξίδι, το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τους κόκκους πιπεριού, το φύλλο δάφνης και τους σπόρους κόλιανδρου (αν χρησιμοποιείτε).


Ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν η ζάχαρη και το αλάτι. Μην το αφήσετε να βράσει δυνατά, απλώς να ζεσταθεί καλά.


3. Τοποθέτηση στο βάζο:


Βάλτε τα κρεμμύδια σε ένα αποστειρωμένο γυάλινο βάζο. Αν θέλετε, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου ανάμεσα στις φέτες κρεμμυδιού.


4. Προσθέστε τη μαρινάδα:


Ρίξτε το ζεστό μείγμα μέσα στο βάζο, φροντίζοντας να καλύψει πλήρως τα κρεμμύδια.


5. Αποθήκευση:


Κλείστε το βάζο καλά και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το στο ψυγείο.


Χρήση:


  Τα κρεμμύδια τουρσί είναι έτοιμα σε περίπου 1 ώρα, αλλά η γεύση τους βελτιώνεται αν τα αφήσετε στο ψυγείο για 24 ώρες.


Διατηρούνται στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.


Καλή απόλαυση!




Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια