Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Ρωσική Σαλάτα

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά:

3 μέτριες πατάτες

2 καρότα

1 φλιτζάνι αρακάς (φρέσκος ή κατεψυγμένος)

3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

150 γρ. ζαμπόν ή κοτόπουλο βραστό (προαιρετικά)

1 φλιτζάνι μαγιονέζα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα

Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία λαχανικών:


Καθάρισε τις πατάτες και τα καρότα και κόψε τα σε μικρούς κύβους.


Βράσε τις πατάτες και τα καρότα σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν (χωρίς να διαλυθούν).


Σε ξεχωριστό κατσαρολάκι, βράσε τον αρακά για 5-7 λεπτά.


Άφησε τα λαχανικά να κρυώσουν.


2. Προετοιμασία υπόλοιπων υλικών:


Ψιλόκοψε τα αγγουράκια τουρσί και το ζαμπόν ή το κοτόπουλο, αν χρησιμοποιείς.


3. Ανάμειξη υλικών:


Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε τις πατάτες, τα καρότα, τον αρακά, τα αγγουράκια τουρσί και το ζαμπόν.


4. Προετοιμασία ντρέσινγκ:


Σε ένα μικρό μπολ, ανάμειξε τη μαγιονέζα, το ελαιόλαδο και τη μουστάρδα.


Αλατοπιπέρωσε κατά προτίμηση.


5. Σύνθεση σαλάτας:


Ρίξε το ντρέσινγκ στο μπολ με τα λαχανικά και ανακάτεψε απαλά για να μην λιώσουν τα υλικά.


6. Σερβίρισμα:


Κάλυψε τη σαλάτα με μεμβράνη και βάλε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη σερβίρεις, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια