
Υλικά:
• 1 κιλό μικρά αγγουράκια (κορνισόν)
• 1 φλιτζάνι ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)
• 2 φλιτζάνια νερό
• 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
• 4-5 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση)
• 1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού
• 1 κουταλιά της σούπας σπόρους άνηθου (ή 2-3 κλαράκια φρέσκου άνηθου)
• 1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
• 1-2 αποστειρωμένα βάζα
Εκτέλεση:
1. Προετοιμασία αγγουριών:
• Πλύντε καλά τα αγγουράκια και κόψτε τις άκρες τους. Αν θέλετε, μπορείτε να τα τρυπήσετε ελαφρά με ένα πιρούνι για να απορροφήσουν καλύτερα την άλμη.
2. Ετοιμασία άλμης:
• Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.
3. Γέμισμα βάζων:
• Τοποθετήστε τα αγγουράκια μέσα στα βάζα. Προσθέστε σκόρδο, κόκκους πιπεριού, σπόρους άνηθου και φύλλο δάφνης, αν χρησιμοποιείτε.
• Ρίξτε την άλμη πάνω από τα αγγουράκια μέχρι να τα καλύψει πλήρως.
4. Κλείσιμο και συντήρηση:
• Σφραγίστε τα βάζα καλά.
• Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες για να ξεκινήσει η διαδικασία ζύμωσης και μετά τοποθετήστε τα στο ψυγείο.
Σημειώσεις:
• Το τουρσί είναι έτοιμο σε 1-2 εβδομάδες, αλλά όσο περισσότερο μένει, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του.
• Φυλάξτε τα βάζα στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια