Advertisement

Main Ad

Συνταγή για αγγουράκια τουρσί

Περιγραφή φωτογραφίας

Υλικά:

1 κιλό μικρά αγγουράκια (κορνισόν)

1 φλιτζάνι ξύδι (λευκό ή μηλόξυδο)

2 φλιτζάνια νερό

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

4-5 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες ή κομμένες στη μέση)

1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρου πιπεριού

1 κουταλιά της σούπας σπόρους άνηθου (ή 2-3 κλαράκια φρέσκου άνηθου)

1 φύλλο δάφνης (προαιρετικά)

1-2 αποστειρωμένα βάζα


Εκτέλεση:


1. Προετοιμασία αγγουριών:


Πλύντε καλά τα αγγουράκια και κόψτε τις άκρες τους. Αν θέλετε, μπορείτε να τα τρυπήσετε ελαφρά με ένα πιρούνι για να απορροφήσουν καλύτερα την άλμη.


2. Ετοιμασία άλμης:


Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το νερό, το ξύδι, το αλάτι και τη ζάχαρη. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι να λιώσουν η ζάχαρη και το αλάτι. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς.


3. Γέμισμα βάζων:


Τοποθετήστε τα αγγουράκια μέσα στα βάζα. Προσθέστε σκόρδο, κόκκους πιπεριού, σπόρους άνηθου και φύλλο δάφνης, αν χρησιμοποιείτε.


Ρίξτε την άλμη πάνω από τα αγγουράκια μέχρι να τα καλύψει πλήρως.


4. Κλείσιμο και συντήρηση:


Σφραγίστε τα βάζα καλά.


Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 2-3 ημέρες για να ξεκινήσει η διαδικασία ζύμωσης και μετά τοποθετήστε τα στο ψυγείο.


Σημειώσεις:


Το τουρσί είναι έτοιμο σε 1-2 εβδομάδες, αλλά όσο περισσότερο μένει, τόσο πιο έντονη γίνεται η γεύση του.


Φυλάξτε τα βάζα στο ψυγείο για να διατηρηθούν φρέσκα.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια