Advertisement

Main Ad

Συνταγή για εξωτική μαρμελάδα μάνγκο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά

1 κιλό ώριμα μάνγκο (καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους)

500 γρ. ζάχαρη

Χυμό από 1 λεμόνι

1/2 φλιτζάνι νερό

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία Μάνγκο


Καθαρίστε τα μάνγκο και κόψτε τη σάρκα σε μικρούς κύβους. Θα χρειαστείτε περίπου 800 γρ. καθαρισμένου μάνγκο.


2. Βράσιμο Υλικών


Σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμένα μάνγκο, τη ζάχαρη, το νερό και τον χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε να πάρει βράση σε μέτρια φωτιά.


3. Μαγείρεμα


Μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει για 30-40 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Αν θέλετε την μαρμελάδα πιο λεία, πολτοποιήστε το μείγμα με ραβδομπλέντερ.


4. Έλεγχος Πηκτής


Για να δείτε αν είναι έτοιμη, βάλτε μια μικρή ποσότητα σε ένα πιατάκι και αφήστε να κρυώσει. Αν «σταθεί» και δεν τρέχει, είναι έτοιμη. Αν χρειαστεί, μαγειρέψτε για λίγα λεπτά ακόμα.


5. Αποθήκευση


Αποστειρώστε βαζάκια και γεμίστε τα με τη ζεστή μαρμελάδα. Κλείστε τα καλά και γυρίστε τα ανάποδα για να δημιουργηθεί κενό αέρος. Αφήστε να κρυώσουν.


Συμβουλή


Η μαρμελάδα μάνγκο είναι ιδανική για ψωμί, γλυκά, αλλά και συνοδευτικό σε τυριά!


Καλή επιτυχία!


Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια