
Υλικά για τα μπισκότα
• 250 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 1 αυγό
• 1 κρόκος αυγού
• 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
• 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50 γρ. κορν φλάουρ
Υλικά για τη γέμιση και την επικάλυψη
• Μαρμελάδα της επιλογής σου (π.χ. βερίκοκο ή φράουλα)
• 250 γρ. κουβερτούρα
• 50 γρ. βούτυρο (για πιο γυαλιστερή σοκολάτα)
Εκτέλεση
1. Ετοιμασία ζύμης:
1. Χτύπησε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν.
2. Πρόσθεσε το αυγό, τον κρόκο και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα.
3. Κοσκίνισε το αλεύρι και το κορν φλάουρ και πρόσθεσέ τα στο μίγμα σταδιακά, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
2. Σχηματισμός μπισκότων:
1. Βάλε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη αστέρι.
2. Σχημάτισε μικρά μπισκότα (π.χ. στρογγυλά ή μακρόστενα) πάνω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
3. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C και ψήσε για 10-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς στις άκρες. Άφησέ τα να κρυώσουν.
3. Γέμιση μπισκότων:
1. Πάρε ένα μπισκότο και βάλε λίγη μαρμελάδα στη βάση του.
2. Κάλυψέ το με ένα δεύτερο μπισκότο για να σχηματίσεις “σαντουιτσάκι”.
4. Επικάλυψη σοκολάτας:
1. Λιώσε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
2. Βούτηξε τη μισή πλευρά κάθε γεμιστού μπισκότου στη σοκολάτα και άφησέ το πάνω σε αντικολλητικό χαρτί να στεγνώσει.
5. Σερβίρισμα:
Άφησε τα πτι φουρ να στεγνώσουν καλά και φύλαξέ τα σε αεροστεγές δοχείο.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια