Advertisement

Main Ad

Συνταγή για σούπα με λαχανικά και μπακαλιάρο

Περιγραφή φωτογραφίας


Υλικά

500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκο ή ξαλμυρισμένο)

3 πατάτες, κομμένες σε κύβους

2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες

1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1/2 φλ. σέλινο ή πράσο, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. ελαιόλαδο

1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό

1/2 φλ. χυμός λεμονιού

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι και πιπέρι

1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία μπακαλιάρου:


Αν χρησιμοποιείτε παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρίστε τον από την προηγούμενη μέρα, αλλάζοντας συχνά το νερό.


Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο, ξεπλύνετέ τον καλά και αφαιρέστε τυχόν κόκαλα.


2. Σοτάρισμα λαχανικών:


Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.


Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο ή το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.


3. Προσθήκη λαχανικών:


Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.


4. Βράσιμο:


Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και αφήστε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.


5. Προσθήκη μπακαλιάρου:


Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τον στη σούπα.


Αφήστε να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος και να γίνει τρυφερός.


6. Αρωματικά:


Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (αν θέλετε).


7. Σερβίρισμα:


Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.


Συμβουλές:


Μπορείτε να λιώσετε λίγα από τα λαχανικά με ένα πιρούνι για πιο πηχτή υφή.


Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ρύζι ή κριθαράκι για πιο χορταστική σούπα.


Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!


 

Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια