
Υλικά
• 500 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου (φρέσκο ή ξαλμυρισμένο)
• 3 πατάτες, κομμένες σε κύβους
• 2 καρότα, κομμένα σε ροδέλες
• 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε κύβους
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• 1/2 φλ. σέλινο ή πράσο, ψιλοκομμένο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1,5 λίτρο ζωμό λαχανικών ή νερό
• 1/2 φλ. χυμός λεμονιού
• Ξύσμα από 1 λεμόνι
• Αλάτι και πιπέρι
• 1/2 κ.γ. μπούκοβο (προαιρετικά)
• Φρέσκος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
1. Προετοιμασία μπακαλιάρου:
• Αν χρησιμοποιείτε παστό μπακαλιάρο, ξαλμυρίστε τον από την προηγούμενη μέρα, αλλάζοντας συχνά το νερό.
• Αν χρησιμοποιείτε φρέσκο, ξεπλύνετέ τον καλά και αφαιρέστε τυχόν κόκαλα.
2. Σοτάρισμα λαχανικών:
• Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα.
• Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το σέλινο ή το πράσο μέχρι να μαλακώσουν.
3. Προσθήκη λαχανικών:
• Προσθέστε τις πατάτες, τα καρότα και το κολοκυθάκι. Σοτάρετε για 2-3 λεπτά.
4. Βράσιμο:
• Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών ή το νερό και αφήστε τα λαχανικά να σιγοβράσουν για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
5. Προσθήκη μπακαλιάρου:
• Κόψτε τον μπακαλιάρο σε μεγάλα κομμάτια και προσθέστε τον στη σούπα.
• Αφήστε να σιγοβράσει για 7-10 λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί ο μπακαλιάρος και να γίνει τρυφερός.
6. Αρωματικά:
• Προσθέστε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο (αν θέλετε).
7. Σερβίρισμα:
• Σερβίρετε τη σούπα ζεστή, γαρνιρισμένη με φρέσκο μαϊντανό.
Συμβουλές:
• Μπορείτε να λιώσετε λίγα από τα λαχανικά με ένα πιρούνι για πιο πηχτή υφή.
• Αν θέλετε, προσθέστε λίγο ρύζι ή κριθαράκι για πιο χορταστική σούπα.
Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

0 Σχόλια