Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κοκκινιστό Λαχανόρυζο


 Υλικά (για 4 άτομα):

1 μέτριο λάχανο (περίπου 1 κιλό), ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία λάχανου:


Πλύνε και ψιλόκοψε το λάχανο. Μπορείς να το κόψεις σε λεπτές λωρίδες για πιο ευχάριστη υφή.


2. Σοτάρισμα:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.


Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.


3. Μαγείρεμα του λάχανου:


Ρίξε το ψιλοκομμένο λάχανο στην κατσαρόλα και σόταρέ το μέχρι να μαραθεί (περίπου 5-7 λεπτά).


4. Προσθήκη ντομάτας:


Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια και την πάπρικα. Ανακάτεψε καλά για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.


5. Μαγείρεμα με ρύζι:


Ρίξε το ρύζι, ανακάτεψε και πρόσθεσε το ζεστό νερό ή ζωμό.


Αλατοπιπέρωσε και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο επιπλέον νερό.


6. Τελικές πινελιές:


Δοκίμασε και διόρθωσε το αλάτι και το πιπέρι.


Σβήσε τη φωτιά και άφησε το λαχανόρυζο να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.


7. Σερβίρισμα:


Σέρβιρε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλεις. Συνοδεύεται υπέροχα με φέτα και χωριάτικο ψωμί.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Η συντακτικη ομαδα του syntagesmou.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια