Advertisement

Main Ad

Συνταγή για Κοκκινιστό Λαχανόρυζο

Περιγραφή φωτογραφίας


 Υλικά (για 4 άτομα):

1 μέτριο λάχανο (περίπου 1 κιλό), ψιλοκομμένο

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή γλασέ

400 γρ. ντοματάκια κονσέρβα ή τριμμένη φρέσκια ντομάτα

2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας

1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα (γλυκιά ή καπνιστή)

1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση


1. Προετοιμασία λάχανου:


Πλύνε και ψιλόκοψε το λάχανο. Μπορείς να το κόψεις σε λεπτές λωρίδες για πιο ευχάριστη υφή.


2. Σοτάρισμα:


Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.


Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε για 1 λεπτό μέχρι να μυρίσει.


3. Μαγείρεμα του λάχανου:


Ρίξε το ψιλοκομμένο λάχανο στην κατσαρόλα και σόταρέ το μέχρι να μαραθεί (περίπου 5-7 λεπτά).


4. Προσθήκη ντομάτας:


Πρόσθεσε τον πελτέ ντομάτας, τα ντοματάκια και την πάπρικα. Ανακάτεψε καλά για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.


5. Μαγείρεμα με ρύζι:


Ρίξε το ρύζι, ανακάτεψε και πρόσθεσε το ζεστό νερό ή ζωμό.


Αλατοπιπέρωσε και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά. Αν χρειαστεί, πρόσθεσε λίγο επιπλέον νερό.


6. Τελικές πινελιές:


Δοκίμασε και διόρθωσε το αλάτι και το πιπέρι.


Σβήσε τη φωτιά και άφησε το λαχανόρυζο να ξεκουραστεί για 5-10 λεπτά.


7. Σερβίρισμα:


Σέρβιρε ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό αν θέλεις. Συνοδεύεται υπέροχα με φέτα και χωριάτικο ψωμί.



Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!



Περιγραφή φωτογραφίας
Κοινοποίησε τη άρθρο στους φίλους σου



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια